De 6 leukste springkasteelspelletjes!

Een springkasteel is altijd een belevenis. Uitgelaten springen, hoger dan ooit! Maar als je het nòg spannender wil maken, kan je de kinderen een aantal spelletjes laten spelen in of rond het springkasteel. Hier vind je een paar ideetjes.

Stuurboord – bakboord!

Alle kinderen, behalve één kapitein, staan in het midden van het springkasteel. De kapitein staat in de opening of net buiten het springkasteel, en roept commando’s:

* Bakboord!: iedereen loopt naar de linkermuur

* Stuurboord!: iedereen loopt naar de rechtermuur

* Pas op, een haai!: iedereen springt zo hoog mogelijk

* Kapitein aan dek!: iedereen salueert en blijft zo in de houding staan

* Naar de onderzeeër: iedereen laat zich op de grond vallen

* Klim de masten!: iedereen probeert op de muren te klimmen

De kapitein laat de commando’s zo snel mogelijk op elkaar volgen. Wie zich vergist, valt uit. Wie laatst overblijft, wint. Uiteraard mag het team zoveel commando’s bij verzinnen als ze willen!

 

Slangenrace

Iedereen zit, met de armen gekruist, tegen de linkerachterwand. Iemand roept ‘start’, waarop ze om ter eerst - zonder recht te staan, en terwijl ze hun armen gekruist houden – over de vloer naar de rechterwand moeten kronkelen.

 

Eén – twee – drie – piano!

Een klassieker. Voor wie het niet kent: één kind telt ‘Eén – twee – drie – piano!’ af tegen een muur, terwijl de andere kinderen zo dicht mogelijk naar die muur toerennen. Wanneer de teller zich omdraait, moeten de lopers ter plekke stokstijf stil blijven staan. Wie toch beweegt, moet terug naar de startlijn. De eerste die de muur berijkt, neemt de rol van de teller over en dan begint het spel opnieuw.

Met een springkasteel in de tuin zijn de regels net hetzelfde, alleen is de aftelmuur nu de achterwand van het springkasteel! Zo wordt het laatste etappe extra moeilijk…

 

The Matrix

Even gewoon gek doen, een spelletje zonder winnaar. Eén kind staat buiten het springkasteel, de andere kinderen staan in het kasteel. Degene die buiten het springkasteel staat, doet alsof hij een handgranaat gooit, waarop iedereen in slow motion wegspringt alsof ze weggeslingerd worden door de explosie in het midden van het kasteel. Bonuspunten voor de beste grimassen en de overtuigendste geluidseffecten!

Er zijn trouwens variaties genoeg te bedenken: de persoon buiten is een schutter, als hij zijn geweer op je richt, moet je wegspringen alsof je geraakt wordt. Of werpt er zich misschien een bodyguard in slow motion voor de kogel?

 

De beste atleet

Haal er een scorebord bij, en verzin maar opdrachtjes! Om ter langst op je handen staan, om ter verst springen, om ter langst aan de muur blijven hangen, de mooiste salto… Alles kan!

 

Voeten droog!

Dit is er eentje voor springkastelen met attributen, zoals sprigkasteel krokodil. Zet een muziekinstallatie buiten. Iedereen moet springen op de muziek. Als de muziek stopt, moet iedereen van de vloer af! Hangen aan de muur, liggen op één van de beestjes of op de tunnel… Wie niet van de vloer af raakt (of terug op de vloer valt voor de muziek weer start) valt af!

Weet dat niet elk spelletje op elk springkasteel gespeeld kan worden. Eén-twee-drie-piano zal best lukken in de ‘Onderwater wereld’. ‘Voeten Droog’ zal dan weer het leukst zijn in de ‘Krokodil’. Welk springkasteel je ook kiest: je kind zal een onvergetelijke namiddag beleven! Bekijk de springkastelen die we aanbieden, en contacteer ons vrijblijvend voor meer info.